Електрическите тротинетки: Неизбежният транспорт през корона кризата!

girl on e-scooter

Електрическите тротинетки: Неизбежният транспорт през корона кризата!

Във все повече страни и в частност Великобритания, се започва изследване на трафика. Обмислят се варианти, дали хората биха предпочели електрически тротинетки като заместител на масовия транспорт.

Надеждите на правителството са, че масовите скутери като Xiaomi m365, които могат да изминат около 30 км с едно зареждане и развиват около 25-30 км/ч, ще спомогнат за намаляване на автомобилния трафик. В същото време градския транспорт няма да е толкова натоварен.

За целта ще се инвестират 250 милиона паунда за специализирани велоалеи за скутерите, тъй като има опасения от инциденти свързани с тях. Страховете са породени от зачестилите случаи на катастрофи с тротинетки. През лятото миналата година, загина и известната YouTube влогърка Емили Хартридж, която се сблъска с камион. Със сигурност предпазните каски и жилетките способстват за повече сигурност, но и пешеходците трябва да са по- внимателни.

Плановете ще бъдат оповестени другата седмица. Обмисля се също създаване на различно работно време на различните служители и по този начин да се избегнат струпванията и натоварванията в час пик.

В Италия се обмисля отпускане на по 500 € или до 70% от стойността от цената на велосипед или електрическа тротинетка. Едно от условията ще е да сте в град с минимум от 50 000 жители. Отново целта е намаляване на трафика и големите струпвания в масовия градски транспорт.

На фона на всички тези идеи за облекчаване и използване на този нов вид средство, в Париж има много голяма вероятност да се закрият компаниите за споделено отдаване на е-скутери. Там те са около 20000. Това е породено поради многобройните дела, които се водят поради инциденти с тях.

Каквото и да се реши, със сигурност ще има много рестрикци и регулации и затова да се молим, да се обмисли добре и да е най- полезно за всички. Във Великобритания, например, глобите за нарушение на правилата с тротинетки са от 300 паунда.
Photo: Nathan Rupert/Flickr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *